Trosor som är snälla mot dig

Visste du att ett par trosor som inte andas bra kan öka risken för infektion? Eller att det är bra för dig att gå naken ibland? Vi har tagit fram några regler gällande underkläder som alla kvinnor bör följa.

Låt henne andas
Tajta underkläder är inte bara obekväma när de bärs under längre tid, de leder också till ett ohälsosamt skrev eftersom luftströmmen begränsas. Det är också viktigt att tajta underkläder är gjorda i material som andas ordentligt.

Underkläder i bomull är bäst just för att de andas väl. Trots att bomull är gynekologens favoritmaterial kan det bilda knölar och fula veck under kläderna. Oroa dig inte för det, det finns starka konkurrenter som inte har samma problem. Trosor gjorda i material som polyester, nylon, lycra eller spandex är stretchigare och slätare under kläderna, och har ofta ett skrev i bomull för maximal bekvämlighet.

Använd snälla tvättmedel
Behandla huden på dina privata områden så skonsamt som möjligt, råder experterna. Det är bäst att använda hypoallergena tvättmedel, sådana som är gjorda för känslig hud och som inte innehåller färgämnen eller parfym. Undvik också blekmedel när det gäller underkläderna; du ska aldrig bleka trosorna. Det skadar fibrerna och sliter underkläderna, men det utsätter dig även för kemikalier som kan orsaka allergiska reaktioner.

Skäm bort din känsliga hud
Byt underkläder. Visst låter det självklart? Men förutom att byta underkläder varje dag bör du inte lämna trosor på för länge om de kanske blivit fuktiga under en varm sommardag – eller ännu värre, efter träning. Vare sig du har benägenhet för svamp eller inte är fuktiga trosor ett tecken på att det är dags att slänga dem i tvättkorgen och ta på dig ett par rena. Kom ihåg att underkläder också har en livslängd. När trosorna tappat sin elasticitet, inte håller sig på plats, och skär in i huden är det dags att kasta dem och köpa nya.

Det perfekta paret för prestation
Tänk noga innan du väljer en stringtrosa. Designen på stringtrosor kan leda bakterier mellan olika delar fram och tillbaka. Det stör den naturliga bakteriemiljön och ökar risken för infektioner. Om du någonsin upplevt det obehag som träning i G-string innebär förstår du nog varför det kan vara värt att istället investera i ett par trosor som designats specifikt för träning.

Många sportkläder gör detta automatiskt idag. Behåar, strumpor, shorts och underkläder är nu gjorda i ett nylonmaterial som absorberar svett och håller det borta från kroppen så att du känner dig torr och bekväm.

Förälska dig i din kropp
Kort sagt: det finns många sorters trosor idag. Du kommer kunna hitta något som känns skönt mot huden, och som är bekvämt. Oavsett om du är en chic tjej, en romantisk dam, en sportig pojkflicka, eller en blygsam kvinna bör du alltid upprätthålla dessa säkra och hygieniska vanor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.