Storlek för BH

Att olika typer av BH passar till olika personer och tillfällen har vi talat om, men än viktigare  är att man har rätt storlek på sin BH. Om du har fel storlek på BH:n så blir det lätt obekvämt, det låter självklart men det är många kvinnor som har fel storlek. Första steget är vanligtvis ta fram måttbandet och mäta omkretsen under och runt bysten. Du kan ha en BH på dig, så att bysten ligger där den ska(så länge BH:n inte är för tajt). När du mäter omkretsen under så ska du ha måttbandet precis under bysten och dra åt tajt, kom ihåg hela siffran. Efter det så ska du mäta omkretsen runt själva bysten, du drar måttbandet där omkretsen runt bysten är som störst. Den här gången ska du inte dra åt något, utan här ska det lämnas litet utrymme. Kom ihåg även den här siffran.

Nu när du har siffrorna på omkretserna under och runt så kan du räkna ut din storlek. Storlekarna på BH är i två delar, dels omkretsen, är måttet under bysten vi redan har mätt fram. Omkretsen är så gott som alltid indelad i femtal, till exempel om du har omkrets 76, så ska du ha storlek 75, och om du har omkrets 88 så ska du ha storlek 90. Den andra delen är kupstorlek, som delas in med bokstäver, med AA som minst, följt av A, B, C, osv. Oturligt nog finns det inte lika enkla regler för som för omkretsen, men man kan fråga i affären där man handlar eller se på olika tabeller. Det finns massor av tabeller på nätet, som den här.bhtabell

Detta ger en ganska bra bild av vilken storlek du bör ha på din BH, men eftersom det är både väldigt individuellt och skiljer sig mellan olika tillverkare så får du helt enkelt pröva dig fram. Kom även ihåg att välja en typ av BH som passar dig. Dessutom ändras det hela med åldern så kontrollera och pröva med jämna mellanrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.