Spets, och varför det är så populärt

Vi känner alla till spets, och alla vet att det är ett av de mest populära materialen när det kommer till de lite sexigare typerna av underkläder. Spets är i grunden ett mönstrat tyg som görs antingen genom att man tar bort trådar ur tyget eller att det görs från början med öppningarna. Spets som vi känner det idag uppfanns inte förrän tidigt 1500-tal.

Spets gjordes från början av lin, silke, guld eller silvertrådar, men numera görs det vanligtvis av bomull, och de finare materialen är reserverade till finare designers.

Ett av de bättre underklädesmärkena som använder spets en hel del är Axami, ett polskt märke som bloggen Sensuelia.se går in på närmare. De har fantastiska designer som håller blickar fästa vid bäraren, inte bara för den suggestiva utstyrseln. Skulle du efter att ha läst på lite vilja köpa Axamis produkter kan du hitta ett stort gäng av dem på ett par hemsidor, bland andra Katsumi.se.

Vad de gör så bra är placeringen av mönstren i spetsdelarna. Det lämnar alltid precis rätt mängd åt fantasin (när det inte är öppen gren/kupa givetvis). Detta är också vad som gör spets så speciellt. Man tror man kan se de viktigaste delarna, men det är så ytterst lite som är kvar i vägen.

Man kan tycka att detta också täcks av fisknät och mesh, men dessa material har inte samma elegans, utan ger mer av en klubbkänsla.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.