Shapewear och skötseln av dem

Problem med att få klänningen att sitta snyggt? Problem med kjollinning som skär in? Då kan ett shapewear göra hela skillnaden. Men då måste du ta hand om ditt plagg på rätt sätt för att få önskat resultat.
Gör så här.

På bara några få år har Shapewear vandrat in och blivit enormt populära. Spanx och Maidenform är de största märkena, men nästan alla märken har i alla fall ett par plagg i shapewear-katergorin numera, Lindex och Ellos bland andra.
Shapewear är en typ av plagg som lyfter, håller in och slätar ut kroppen så att dina andra kläder sitter ännu lite snyggare på dig.
Många har adopterat konceptet som gick från röda mattan till våra garderober helhjärtat, medan andra tycker att plaggen är alldeles för trånga och avfärdar det helt och hållet. För dig som hoppat på shapeweartåget är det viktigt att veta hur man sköter dem så att de gör sitt jobb i många år framöver.

Tänk dig att shapewear är en BH. En BH ska du inte använda mer än två dagar i rad om du vill att den ska hålla sin form och fasthet. Exakt samma tankesätt gäller för shapewear. Tvätta efter två användningar så att smuts, svett och hudavlagringar som annars hade skadat ditt plagg försvinner innan det blir för mycket på en gång. Tvätta dem för hand. Detta hjälper till att hålla elasticiteten till skillnad från maskintvätt som stjälper mer än det hjälper. Om du måste använda maskin trots allt, lägg plagget i en tvättpåse och sätt maskinen på låg värme.

Vare sig de har shapingeffekt eller inte är passformen det absolut viktigaste med underklänningar, linnen, underbyxor eller tights, och för att den ska hållas behöver de torka liggandes på en plan yta.

Till sist är läget precis som med alla kläder som kommer nära dina mest privata delar; tvätta dem innan du bär dem efter ditt inköp. Många händer och kroppar har rört vid dem från att de tillverkades till att de hamnade i butiken där du köpte dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.