Babydolls; ej för babies

Babydoll är  lättast att beskriva som ett kort, löst, ofta ärmlöst nattlinne, som från början var ett plagg för spädbarn. Det fick sitt nuvarande namn 1956 från filmen Baby Doll och har sedan dess ökat stadigt i popularitet som ett vuxenplagg. Nu är det ett väldigt sexualiserat vuxenplagg som klassificeras som Lingerie. En babydoll täcker inte benen, och lägger ofta betoning på brösten, om den inte rätt ut visar dem, vilket många modeller gör nu för tiden. Ofta säljs dem med tillhörande trosor, då dem ofta är korta nog att visa mycket ovanför benen också.

På 90-talet fick babydollen en liten period av trendighet i och med Riot Grrrl-rörelsen, med kändisar som Courtney Love och Kat Bjelland. Klädstilen den tillhörde kom att kallas ”Kinderwhore”, då tanken var att det skulle blanda bilden av ett oskyldigt barn med bilden av en lössläppt kvinna. Detta kan kanske ge lite perspektiv på vad babydollen har för image idag. Sexualitet, erotik, men också oskyldighet.

Men det finns så många olika variationer och modeller nu för tiden att det finns en modell för alla som vill ha en. Faktum är att de finns att få i så många olika modeller att de räknas som en egen kategori hos underklädesbutiker. De har på senare år också ökat i popularitet som underkläder till bröllopsnatten, då de ger väldigt stor variation i modeller jämfört med de vanligare korsetterna. De är inte svåra att hitta och många webbutiker har ett stort sortiment att välja från.

Det är tillsammans med många andra typer av underkläder ett väldigt spännande plagg som kan ge lite extra krydda till både bröllops- och vanliga nätter, och det är inte det enda tipset ni kommer få härifrån. Komplettera med bloggen Sensuelia för ett komplett informationsflöde om underkläder.

Babydoll från Passion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.