Vad är Clubwear?

Clubwear är en term som oftast används för avslöjande kläder som är tänkta att bäras i nattklubbar med fokus på sensualitet, lösa klädkoder och ibland fetishism. I många fall kan en full uppsättning bestå av en bikini, och inte mycket mer än så, och det är en del av vad som lockar folk till den här stilen. Att kunna visa (nästan) allt man vill visa i en miljö där många andra gör samma sak är väldigt befriande och skapar en unik stämning och känsla av gemenskap.

at-12932Vågad design och lössläppt attityd präglar den här typen av kläder, vilket i sin tur kommer från nattklubbskulturen i Storbritannien, som vuxit sedan 90-talet och nått sitt klimax under 2000-talet.

Trots bristen på material i många typer av clubwear finns det väldigt många modeller och variationer. Catsuits är de största plaggen och ett säkert val för den osäkra, men även de har modeller som täcker en mindre yta. Vill man åkalla lite retrokänslor kan man lägga till ett par pälsiga kängor till sin uppsättning, annars funkar ett par snygga platåskor minst lika bra.

När det kommer till underdelar är booty shorts och minikjolar speciellt populära, tätt följda av tights/leggings. Vad du än väljer ska det  vara kort, tight eller kort och tight.

Om du får för dig att du vill ha clubwear, då ska du söka dig till märkena Saresia och Passion som båda två har väldigt bra sortiment inom detta. Då detta inte är en väldigt framträdande kultur i Sverige får man antingen importera själv eller hitta svenska företag som gör det åt dig, då finns alternativ som Kroppsnära nära till hands.

Vill du hitta mer information om lite mer vågade kläder rekommenderas bloggen Prettyme helhjärtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.